Avem nevoie de:
6 oua
6 linguri pesmet
1 lingura rasa faina
6 linguri zahar (eu am pus cam 4 linguri rase)
1/2 pachet praf de copt
esenta rom Coseli
zahar pt. sirop
500 ml apa
250 ml frisca
1 buc intaritor frisca Dr.Oetker
Se incinge cuptorul inainte cam cu 20 min de a da la copt savarina. Pregatim forma de savarina ungand-o cu unt su tapetand-o cu faina (a mea a fost o forma de capacitate 1,5 l, ondulata, dar merge in orice forma de tort de diametru mai mic sau in forme mici de savarina).
Se bat cele 6 albusuri cu mixerul. Cand sunt tari, se adauga pe rand un galbenus, o lingura zahar si se bate usor pt. incorporare. Apoi adaugam pe rand cate o lingura plinuta de pesmet si se bate usot pt. incorporare. La final adaugam lingura rasa de faina si praful de copt si integram usor totul. Turnam in forma si dam la cuptor pe al 2-lea rand de jos la foc mare. Deschidem putin usa cuptorului pt. verificare abia dupa 15 min caci altfel savarina se pleosteste. Cand e gata rumenita, se scoate si se rastoarna pe un platou lasand-o la racit.
Siropul il pregatim astfel: 500 ml apa se pune la fiert cu aprox. 4 linguri de zahar (dupa gust). Cand fierbe stingem focul si se adauga putin rom (Coseli e f.tare si tb pus strop cu strop). Cand e racita savarina si siropul, taiem un capacel din savarina la aprox. 1/3 de la baza si insiropam totul f.bine, aproape tot siropul si se lasa sa se imbibe bine (cca 1 ora).
Separat batem frisca, apoi adaugam in ea praful de intarit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu