miercuri, 10 martie 2010

Rulada cu foi de napolitana


Crema nr.1


4 galbenusuri se fierb pe aburi cu 2 linguri zahar si 1-2 linguri lapte. Cand este rece se amesteca cu 250 g unt frecat (din care a fost scoasa apa) si cu 1-2 vanilii.


Crema nr.2


O jumatate de cana de zahar se arde si se stinge cu 1,5 cani de lapte. Se lasa pana se dizolva zaharul. Cand este dizolvat se adauga 400 g biscuiti macinati, 2-3 linguri rom.


4 foi de napolitana se stropesc cu apa rece pentru a se umezi usor, insa atentie sa nu se umezeasca prea tare! Cat este inca calda crema nr.2, se ung foile de napolitana, apoi dupa ce acesta s-a racit, se adauga un strat f. subtire de crema nr.1 Daca cumva intre timp crema de biscuiti se intareste, mai adaugati putin lapte caldut si eventual mai puneti-o pe foc mic.

Se ruleaza imediat foarte strans si se da la congelator. Dupa cateva ore se poate taia si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu