marți, 8 septembrie 2009

Tiramisu


450 g piscoturi
4 galbenusuri
100 g zahar
125 ml vin dulce
500 g Mascarpone
200 ml frisca batuta
350 ml cafea tare sau espresso
2 linguri lichior dulce sau coniac
cacao

Se face o cafea tare din 350 ml apa si se lasa la racit. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe bain marie pana devine o crema care se prinde pe marginea vasului. Atunci se adauga vinul, lichiorul si se mai amesteca putin sa redevina cremoasa. Dupa ce e gata, se lasa la racit. Se amesteca mascarpone cu crema de galbenusuri si cu frisca. Jumatate din piscoturi se pun intr-o tava si se insiropeaza cu jumatate din cafea, apoi se pune jumatate din crema, apoi din nou piscoturi insiropate cu cafea si restul de crema. Se pune cacao intr-o strecuratoare mica si se presara deasupra prajiturii. Se da la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu