luni, 1 iunie 2009

Mancare chinezeasca

Ingrediente:

800 g dovlecel
500 g ciuperci
3 ardei capia
4 cepe verzi
1 radacina ghimbir de aprox. 20 g
patrunjel
2 linguri ulei masline
300 g orez fiert
sos soia
sare

Ghimbirul se curata si se taie fasii mici de aprox. 3 mm/3 cm si se caleste un uleiul incins pana se patrunde bine. Cand e patruns, se adauga ardeiul taiat fasii, ceapa taiata, ciupercile lamele mai mari, dovlecelul rondele si sarea. Se amesteca bine toate si se lasa la fiert cu capac fara apa! Legumele vor lasa oricum apa. La final cand sunt fierte se adauga patrunjel taiat fin.
Se spala orezul, se lasa 10 min in apa calda la inmoiat, se fierbe, apoi se strecura.
Legumele se servesc cu orez fiert si cu sos de soia.

Un comentariu:

  1. Mutumesc pentru informatii. Mi-a fost de folos acest articol.o sa aplic reteta sa vad ce-mi iese..:)

    RăspundețiȘtergere