marți, 21 aprilie 2009

Muschi umplut

Nefiind mare fan carne miel, de Pasti am pregatit aceasta friptura de porc care este excelenta avand si partea de umplutura.
Avem nevoie de:
-un muschi tiganesc de porc proaspat (al meu a fost cam de 1 kg bucata)
-500 g carne macinata porc (depinde cat de mare este muschiul)
-2 oua
-2 catei usturoi pisati, 3-4 catei intregi
-2 cepe verzi tocate
-sare, piper, boia dulce
Muschiul se taie de-a lungul si se bate usor pe partea interioara care vine umpluta. Din carnea macinata, ceapa, usturoi, putina boia, sare, piper si ouale intregi se prepara umplutura, amestecand toate ingredientele. Se pune din aceasta umplutura de-a lungul muschiului in forma tubulara, lasand loc la capete cam de doua degete asa incat sa nu curga afara.
Cu un ac gros si cu ata mai groasa (ceva ata de bumbac) se coase muschiul prinzand umplutura inauntru sau legandu-l strans ceva sforicica. Capetele se cos. Se pune intr-o tava si se unge bine cu unt apoi se acopera cu folie de aluminiu. Se da la cuptor incins pe randul cel mai apropiat de foc. Din timp in timp se scoate si se intoarce asa incat sa se patrunda bine pe toate partile, daca e nevoie se mai stropeste cu putina apa ca sa nu se deshidrateze. Cand e patruns bine se scoate folia, se adauga 3-4 catei usturoi intregi si se muta tava cu un rand mai sus. Se lasa sa se rumeneasca bine. La final se adauga putin vin alb si se mai lasa 1 minut. Se poate servi cald, cat si rece sub forma de aperitiv.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu