miercuri, 8 aprilie 2009

Tocanita cu soia

100 g soia cuburi
1 ardei gras rosu (cca 300 g)
1 morcov razalit fin
1 ceapa rosie potrivita
1 lingura pasta tomate
3 catei usturoi
3-4 linguri ulei
patrunjel verde
boabe piper negru
sare
Se pune cca 1,5 l apa la fiert. Cand fierbe apa se adauga soia, putina sare si se lasa pe foc mic aprox. 10 min pana se umfla, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare.
Ceapa se taie felii subtiri, se caleste putin in uleiul incins, apoi se adauga ardeiul taiat fasii, morcovul razalit si se lasa 1 min la calit pe foc moderat (se pot adauga si cozi de ceapa verde taiate marunt). Se adauga 2-3 cani apa (in functie de cat de densa se doreste tocanita), boabele de piper si sare. Cand sunt fierte legumele, se adauga soia, o lingura de pasta tomate, usturoiul zdrobit si se mai lasa sa dea un clocot impreuna. Cand am stins focul, se adauga putin patrunjel verde taiat marunt. Se serveste cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu