joi, 1 octombrie 2009

Tort Foret Noire


Blatul cu cacao
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri
- 100 g de zahar
- 50 g de faina
- 20 g de amidon
- 25 g de cacao de calitate

Pentru spuma de ciocolata neagra
- 225 g de ciocolata cu 60 % cacao minimum
- 80 g de lapte caldut
- 20 ml lichior visine
- 300 g de smantana pentru frisca
- 125 g de visine din visinata

Pentru insiropat blatul
- visinata sau lichior de visine

Blatul
Se bat bine galbenusurile cu zaharul, se incorporeaza faina, cacaoa si amidonul care au fost cernute impreuna. Se bat albusurile spuma si se adauga cu grija peste galbenusuri. Se da la cuptorul incins, aprox. 10 min.

Spuma de ciocolata neagra
Se fierbe laptele si se varsa peste ciocolata rupta-n bucati mici. Se infuzeaza 3 minute, se amesteca cu telul pana devine o crema omogena si se lasa la racit. Cand temperatura cremei ajunge la 30C, se incorporeaza frisca batuta si kirschul. Se lasa deoparte.

Blatul se taie in jumatate pe orizontala si se umple cu 1/2 din spuma de ciocolata. Se pune al II-lea blat si restul de crema si se orneaza cu visine si ciocolata rasa. Se da la rece.

Cantitatile sunt pt. o tava rotunda de diametru aprox. 20 cm. Eu am dublat cantitatile pt. o tava patrata de 30x30 cm. Este delicios si nu este foarte dulce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu