miercuri, 28 octombrie 2009

Ciorba de fasole boabe



Avem nevoie de:

- 500 g ciolan dezosat
- 500 g fasole boabe
- 2 morcovi mici
- 3 linguri rase faina
- sare
- apa


Fasolea se pune la inmuiat in apa calda cu cca 10-12 ore inainte. Dupa ce s-a umflat, se pune la oparit in apa clocotita si se lasa sa dea un clocot, apoi se scurge. Simultan cu fiertul fasolei, se pune ciolanul la fiert in apa cat sa-l acopere, se lasa sa dea un clocot, apoi se arunca prima apa deoarece contine colorantii si toxinele din carne. Se pune din nou cca 4 l apa rece peste ciolan si se lasa sa fiarba (daca este foarte murdara se arunca din nou). Cand este aproape fiarta carnea, se adauga in apa fierbinte sare, fasolea si morcovii curatati si taiati fasii inguste si se lasa la fiert pe foc mediu. Cand fasolea este fiarta, se trage de pe foc si se adauga o ingrosala facuta din cca 3 linguri de faina rase amestecate cu putina apa rece (daca se formeaza cocoloase, ingrosala se pune cu strecura in ciorba). Se mai da la foc mic sa fiarba pana da primul clocot. Eventual daca este prea groasa, se mai completeaza cu putina apa rece.
Se serveste cu ceapa rosie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu