joi, 19 martie 2009

Orez


2 cesti orez
1/2 ceapa rosie
1 morcov
patrunjel
boabe piper
sare
ulei

Se spala orezul cu apa calduta si se pune la inmuiat in apa calduta cu cca 15 min inaintea gatirii. Se curata ceapa, se taie pestisori, morcovul se curata si se razaleste printr-o razatoare mica. Pe foc mic, in cca 4-5 linguri ulei se caleste putin ceapa pana devine sticloasa si apoi se adauga morcovul razalit si se caleste putin si el. Se adauga apoi orezul scurs de apa, se invarte de cateva ori si apoi se adauga apa asa incat aceasta sa treaca cam cu 2 degete peste orez. Se adauga o jumatate lingura rasa de sare, boabe piper. Se lasa la fiert la foc mic, verificand din cand in cand apa si daca este fiert. Daca apa scade si orezul nu este fiert, se mai completeaza, insa cu atentie sa nu fie prea multa apa. La final, mancarea trebuie sa aibe un aspect cremos. Cand este fiert, se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat fin.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu