luni, 14 septembrie 2009

Prajitura cu mere cu aluat fraged

Ingrediente:
330 g faina
2 oua
160 g unt
2 linguri cu smantana grasa
3 linguri rase zahar
2 prafuri de vanilie
scortisoara
3 linguri zahar
1,5 kg mere
Merele de curata de coaja si se razalesc, apoi se pun la calit cu cele 3 linguri de zahar si se lasa pana nu mai lasa apa. Se lasa la racit.
Faina se amesteca cu untul si smantana pana se incorporeaza grasimea. Ouale se adauga pe rand si se amesteca bine pentru a se incorpora. Se adauga 3 linguri zahar, vanilia. Aluatul obtinut se lasa in frigider 2-3 ore.
Dupa cele 2-3 ore, aluat se imparte in 2 bucati. Foile se intind pe o suprafata infainata de marimea tavii in care se va coace. Tava (de aprox.25 x 35 cm) se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina. Se pune prima foaie, apoi merele calite, apoi cealalta foaie. Se coace aprox. 40 min in cuptorul preincalzit, la foc mic. Se serveste pudrata cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu