miercuri, 8 aprilie 2009

Lapte de pasare

1 l lapte
5 oua
2 linguri amidon alimentar
5 linguri rase de zahar
2 vanilii sau 1/2 baton vanilie
o lingurita cacao

Se bat albusurile tare, apoi se adauga o lingura zahar in spuma si se mai bat putin. Laptele (mai putin 5-6 linguri lapte pe care il lasam rece) se pune la fiert (cu 1/2 baton vanilie daca avem) si cand fierbe se da la foc mediu si cu ajutorul unei linguri se pun galuste din albus la fiert in lapte, intorcandu-se pe cealalta parte dupa aprox. 30 s cand se umfla. Apoi se scot cu o paleta pe un platou. Laptele ramas dupa galustele de albusuri se strecoara. Separat se freaca galbenusurile cu 4 linguri de zahar, amidonul si laptele lasat separat la inceput. Se pune adauga compozitia de galbenusurile in laptele luat de pe foc, mestecand continuu cu un tel. Apoi se pune totul pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. La final adaugam vanilia.
Intr-un castron (sau mai multe boluri mai mici) se pune crema de vanilie, apoi deasupra se pun "bulgarii de zapada". Se amesteca lingurita de cacao cu 2-3 linguri lapte si se stropesc bulgarasii. Cand se raceste, se da la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu