marți, 6 octombrie 2009

Amandina

Blatul:
6 oua,
100 g zahar,
30 ml apa,
2 linguri ulei
1 lingura plina cu cacao,
8 linguri faina

Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort). Galbenusurile se freaca putin cu uleiul, se pun peste albusuri, se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao; se amesteca usor cu lingura de lemn. Se da la cuptor 35-40 de min(se incearca cu scobitoarea cand e gata.)

Crema:
4 galbenusuri,
75 g zahar,
2 linguri cacao,
1,5 pachete unt sau 1 pachet Rama.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se pun pe baie de abur amestecand pana se ingroasa, apoi se pune o lingura de cacao si se mai amesteca putin pana se omogenizeaza cacaoa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se scoate bine apa din unt, apoi peste unt se adauga pe rand cate o lingura de crema fiarta, se amesteca bine, apoi se adauga alta lingura si tot asa, altfel crema se taie. Mai adaugam si cealalta lingura de cacao. Daca adaugam in crema ciocolata amaruie topita in loc de cacao, crema este mult mai gustoasa.

Sirop:
400 ml apa si 75 g zahar se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga 2 plicuri de cappuccino si se da un clocot. Se ia si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua, o parte se insiropeaza cu jumatate de sirop, se pune crema, cealalta jumatate de blat care se insiropeaza cu restul de sirop si deasupra o glazura din:

100 g ciocolata se topeste cu 120 ml frisca, calduta se intinde peste prajitura.
Se poate lasa blatul si intreg, se insiropeaza cu toata cantitatea de sirop, se pune crema si peste crema glazura. Se orneaza cu cate un mot de frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu