miercuri, 6 ianuarie 2010

Ciorba de perioare


Ingrediente:
- 600 g carne tocata de porc
- 2-3 linguri orez
- 2 oua
- 800 g morcovi
- 2-3 patrunjei
- 1/2 telina
- 200 g smantana
- 1 galbenus ou
- patrunjel verde

Zarzavatul se curata, se razaleste prin razatoarea mare, se caleste in putin ulei, se adauga apa aprox. 5-6 litri, sare si se lasa sa fiarba. Intre timp, pregatim perisoarele astfel: carnea tocata se amesteca cu orezul, sare, piper si cele 2 oua intregi. Se formeaza perisoare micute. Cand incepe sa fiarba supa, se trage deoparte, se adauga perisoarele si se lasa sa firba pe foc mic. Se verifica cand este fiert orezul, atunci este gata si ciorba. Cand supa este racita, se amesteca galbenusul de ou cu smantana, se subtiaza cu apa din ciorba si se adauga incet in supa. Se adauga si patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu