miercuri, 1 iulie 2009

Pui cu 40 catei de usturoi

1,2 kg pulpe pui
40 catei mici usturoi
100 ml lapte
1 lingura amidon
o cana apa cu vegeta
cimbru uscat
6 linguri ulei
putin unt
sare
piper
patrunjel verde maruntit

Pulpele de pui se prajesc putin in ulei, pana se patrund bine. Cand sunt gata, se scot intr-un vas de yena. In uleiul ramas se pune usturoiul si se lasa cca 1-2 min cat sa se patrunda si el, apoi adaugam apa si vegeta. Se scoate sosul si se pune peste pui, adaugand putin cimbru, sare, piper si se acopera cu o folie de Al sau cu capacul vasului si se da la cuptor cca 30 min pana e facuta carnea. Cand carnea e gata, se scoate folia/capacul si se mai tine 10 min la cuptor. Se scoate apoi sosul intr-o oala, se adauga amidonul dizolvat cu lapte si se da la fiert pe foc mic pana se ingroasa. Cand e gata, se toarna peste pui si se serveste cu piure de cartofi sau cu mamaliguta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu