miercuri, 25 martie 2009

Placinte dospite

Pt. aluat avem nevoie de:
500 g faina alba
25 g drojdie proaspata (scrie pe cubul de drojdie gramajul necesar pt. 500 g faina)
2 cani lapte caldut
1 ou
un varf sare
ulei

Intr-un castron de plastic sau metal preparam astfel maiaua: amestecam putina faina (cca 2 linguri), drojdia si putin lapte caldut, (3-4 linguri) pt. dizolvarea drojdiei. Lasam acoperit la caldura cca 10 min pana se fac basicute din aluat.
In aceasta maia adaugam restul de faina, oul, un pic de sare si restul lapte putin caldut (poate fi mai mult sau mai putin) asa incat sa obtinem un aluat lipicios elastic, nu foarte tare, asa incat sa se poata modela in mana.

Se framanta cu mixerul cca 5 min, apoi se lasa acoperit la caldura. In aprox. 40-50 min dospeste marindu-si considerabil volumul.


Se incinge uleiul intr-o tigaie si se incepe modelarea placintelor cu mainile umezite in apa calduta pt. a nu se prinde aluatul. Se ia aluat in causul palmei, asa incat sa fie o mica sfera care apoi se intinde asa incat sa ia forma rotunda de placinta. Trebuie intinse incet si bine asa incat sa fie subtiri pt. a se coace, insa atentie sa nu se rupa. Se pun in uleiul incins, apoi se intorc de pe o parte pe alta pana sunt rumenite frumos. Se servesc pudrate cu zahar sau cu gem.



























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu