miercuri, 25 noiembrie 2009

Cuibi de viespi

Pentru ca au iesit f. buni si s-au mancat repede si nu am mai apucat sa le fac multe poze. Acestia sunt ultimii doi care au mai ramas.

Aluat:

750 g faina
40 g drojdie
2 linguri zahar
300 ml lapte
75 g smantana
75 g unt
3 oua

Umplutura
300 g nuci
150 g unt
2 linguri rase zahar

Drojdia se amesteca cu putina faina, lapte si putin zahar si se lasa sa dospeasca. Cand a dospit, se face un aluat din toate ingredientele si se framanta usor. Se lasa cca 40 min la dospit in loc caldut.
Nucile intregi se prajesc, apoi se macina si se amesteca cu zaharul.
Din aluat se intinde o foaie nu prea groasa si se unge cu unt topit, apoi se presara nuca. Daca este prea mare, eventual se taie foaie in jumatate. Se ruleaza si se taie cu cutitul bucati de cca 1-1,5 cm. Se pun cuibii intr-o tava unsa si tapetata cu faina, insa nu foarte apropiati pentru ca isi vor mari volumul. Se dau la copt la foc mediu in cuptorul incins bine pana cand devin rumeniti.
Cand sunt gata, se scot, se lasa putin la racit, apoi se prepara un sirop din 2 linguri miere, cca 300 ml lapte si putina apa si se incalzeste putin pentru omogenizare. Cu acest sirop insiropam putin cuibii. In total au iesit cca 20 bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu