joi, 23 aprilie 2009

Ciocolata de casa

Este desertul cel mai rapid de facut si pe care oricine il adora!

520 g lapte praf (4 plicuri lapte praf Malita)
200 ml apa
2 linguri rase zahar
100 g cacao Van (cutie galbena cu maro)
200 g unt
stafide

Mai intai pregatim tava in care vom pune ciocolata. Eu am folosit una dreptunghiulara de aprox. 20x30 dar se poate folosi si una mai mica (iese mai groasa bucata de ciocolata). Acesta tava se unge bine cu unt.
Intr-un castron amestecam zaharul praf cu cacao si lasam deoparte, untul il taiem bucatele mici,
Intr-o cratita pune la fiert apa cu zaharul (mie nu imi place foarte dulce si in plus laptele praf contine zahar). Atentie la dimensiunea cratitei deoarece in ea se va adauga laptele praf!
Cand s-a topit complet zaharul se stinge focul si se adauga lapte praf, cacao si bucatelele de unt, amestecand bine pentru a se topi. (Eu pregatesc inainte un pahar cu apa rece si daca iese prea tare ciocolata mai adaug putina si amestec bine, pentru ca ciocolata se mai intareste).
Dupa ce s-a topit untul, punem un strat de ciocolata in tava, pregaram stafidele, apoi restul de ciocolata si lasam sa se raceasca. Cand e rece, se infoliaza si se da la frigider.
Se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu