marți, 17 martie 2009

Frigarui asortate


Pe blogul Amaliei am gasit aceasta reteta care este absolut super!

500 g carne porc
200 g slanina afumata sau kaiser
3 ardei
3 rosii
250 g ciuperci proaspete
2 cepe
sare
boia
piper
putin ulei de masline
vin alb
13-15 bete de frigarui

Carnea de porc se taie cuburi, se condimenteaza si se pune putin ulei de masline, apoi se lasa acoperita la rece 1-2 ore.
Ciupercile se curata, se spala si se taie in 4. Ardeii se curata si se taie patrate mai mari, rosiile se spala si se taie fasii mai mari, la fel si ceapa. Slanina (kaiser-ul) se taie bucatele.
O tava mare de aragaz se unge cu putin ulei. Se iau betele, rand pe rand se umezesc in apa rece si se incepe montatul astfel: 2-3 foi ceapa, slanina (kaiser-ul), carnea, rosia, ardeiul si ciuperca.
Se aseaza in tava si se da la cuptorul care a fost incins in prealabil, punandu-se pe pozitia cea mai de jos a aragazului, la foc mare. Dupa 10-15 minute se scot, se intorc si se mai dau 10-15 min la cuptor. Apoi se scot, se stropesc cu vin alb si se dau la cuptor punand tava pe o pozitie mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu