miercuri, 8 aprilie 2009

Saratele

500 g faina
200 g unt
2-3 linguri smantana
25 g drojdie
2-3 linguri lapte caldut
100 g cascaval
1 ou
1 galbenus pt. uns deasupra
un varf sare
chimen
susan
mac

Din faina, unt, smantana, cascaval, 1 ou intreg, sare si drojdia dizolvata in laptele caldut se prepara un aluat ce se framanta bine. Se lasa acoperit sa dospeasca cca 1 ora. Apoi se intinde o foaie subtire (saratelele vor creste, triplandu-si volumul) si se taie cu cutitul la 10 cm lungime si aprox 2 cm latime. Se pun in tava, se ung cu galbenus apoi se presare chimen sau susan sau mac. Saratelele se pun in tava una langa alta fara spatii mari. Se dau la copt in cuptorul incins in prealabil si se lasa aprox. 20-30 min la foc mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu