miercuri, 28 octombrie 2009

Ciorba de salata verde

Avem nevoie de:

-1 kg costite de porc afumate (sau 500 g ciolan)
-3 capatani medii de salata verde
-3 catei usturoi
-2 oua
-2-3 linguri faina
-marar
-sare

Se pun costitele la fiert in putina apa si se lasa 1-2 min sa fiarba, apoi se arunca apa. Se pune alta apa rece si daca este murdara, se arunca si aceasta apa. Daca nu, se lasa la fiert carnea si cand e fiarta, se adauga salata spalata si rupta in bucati mici si sare. Cand salata este fiarta, se trage de pe foc si se adauga usturoiul zdrobit si o ingrosala facuta din 2-3 linguri de faina amestecate cu putina apa rece (eventual ingroasala se pune in ciorba cu ajutorul unei strecuratoare pt. a evita formarea cocoloaselor). Se da apoi din nou la fiert pe foc mic si se adauga 2 oua intregi. Cand ouale sunt fierte, ciorba este gata si se adauga mararul tocat marunt. Dupa gust, se poate servi cu putina zeama de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu