luni, 1 martie 2010

Prajitura Codrut

O prajitura delicioasa cu nuca si ciocolata si...care se termina foarte repede!

Foile:

10 albusuri
250 g nuca macinata
2 linguri pesmet
4 linguri faina
100 g zahar
1 praf de copt

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, nucile macinate, pesmetul, faina si praful de copt. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse si tapetate cu faina in cuptorul incins inainte. Se coc la foc mediu, pana cand marginile devin aurii (aprox. 10-15 min).

Crema:

10 galbenusuri
150 g zahar
2 linguri lapte
2 prafuri de vanilie
200 g unt
2 linguri pline de cacao

Galbenusurile cu zaharul si cu cele 2 linguri lapte se pun pe bain-marie si se amesteca pana devine o crema groasa ca o budinca (aprox. 30 minute). Cand este gata, se adauga vanilia si se lasa la racit. Intre timp se scoate apa din unt. Cand crema de oua e complet racita, se amesteca cu cacao care se adauga treptat. In unt se adauga din crema de oua cu lingurita si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se mai adauga o alta lingurita de crema. Se portioneaza in 2 si se cladeste prajitura astfel: prima foaie, jumatate de crema, a doua foaie, cealalta jumatate de crema, a treia foaie, glazura.

Glazura:

50 g ciocolata amara
1,5 linguri ulei

Ciocolata si uleiul se pune pe bain-marie pana se topeste, apoi se unge a 3-a foaie.

Se da la rece timp de 1 ora, apoi se taie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu