luni, 23 martie 2009

Sufleu cu varza de Bruxelles


4-5 cartofi medii
250 g kaiser
450 g varza de Bruxelles
1 ceapa medie
1 lingura unt
2 linguri rase faina
200 ml lapte rece
4-5 linguri bulion sau sos tomat
100 g cascaval razalit
ulei
Se pun la fiert in coaja cartofii, lasandu-i cam 10 min sa fiarba. Ceapa se taie julien si se pune la calit cu putin ulei pe foc mic. Se caleste putin pana devine sticloasa, apoi se adauga varza de Bruxelles care a fost taiata in patru si se adauga putina apa si se lasa putin la inabusit (eu am folosit varza si varza proaspata si congelata si mai mult imi place cum a iesit sufleul cu varza congelata). Cand ceapa e patrunsa, se trage de pe foc.
Se pregateste un vas termorezistent ungandu-se cu putin unt si incepe sa se cladeasca un strat cartofi taiati rondele de cca 1 cm, un strat de kaiser taiat bucatele mici, varza de Bruxelles calita si apoi se acopera cu sosul de mai jos.


Sosul: 2 linguri faina se calesc putin pe foc mic cu untul si apoi se trage de pe foc si se adauga laptele amestecand pt. a nu se forma cocoloase. Se mai da putin la foc mic si se amesteca usor pana se ingroasa putin. Apoi se adauga bulionul.



Se da totul la cuptor 10 min pe randul cel mai de jos, apoi se scoate, se adauga cascavalul ras si se mai da 10 min la cuptor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu