sâmbătă, 15 iulie 2023

Inghetata ciocolata

 Rețeta de înghețată : 500 ml frișcă ,, Dorna" , 200 Gr cioco , o lingură cacao, 30 gr unt, 4 gălbenușuri, puțină sare ( un vârf) , 80gr xylitol + 3 linguri separat de xylitol.

Într-o cratiță cu fundul dublu( gros) punem gălbenușurile cu cele 80 gr xylitol, sarea și untul.Se pune cratița la foc mic și amestecăm continuu , până se diluează xylitolul. Totul se face la foc mic și grijă să nu se prindă amestecul. Se oprește focul , se pune cacaoa in amestecul fierbinte.Se omogenizează rapid și energic. Pune ciocolata bucăți până se topește și se omogenizează compoziția. Pune 50 ml frișcă și amestecă bine . Compoziția se va subția ușor. Restul de frișcă se va mixa cu cele 3 linguri de xylitol rămase.Adaugi amestecul de ciocolată răcit complet , în trei etape , mixam după fiecare etapă. Nu se va tăia compoziția, și nici nu se va face unt ; mixează doar atât cât este nevoie , nu în exces . Când am omogenizat cele două compoziții , pregătește caserola cu capac , toarnă crema de înghețată , pune capacul și dă-o la

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu