Aluatul pt. 4 foi:
12 linguri cu varf de faina,
1 ou intreg,
putina sare,
4-5 linguri smantana (un borcan 400 g sau atat cat cuprinde in asa fel incat sa iasa o coca elastica).
Din aceasta coca se intinde o foaie, se pune urmatoarea compozitie si se unge peste foaie: 10 linguri faina, 12 linguri ulei, apoi se ruleaza si se imparte in 4 bucati egale. Acestea se pot folosi imediat sau ulterior, putandu-se congela.
Daca se folosesc imediat, se pregateste suprafata cu faina, apoi se intind frumos cu sucitorul cu atentie pt. a nu strica straturile, apoi se coc pe dosul tavii 4 foi la foc mare si in cuptorul incins in prealabil.
Crema pt. umplutura celor 4 foi:
2 l lapte
200 g amidon
8 galbenusuri
260 g zahar
250 ml frisca
4 prafuri de vanilie
1 intaritor frisca
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga amidonul si putin lapte cat compozitia sa devina putin fluida. Restul laptelui se pune la fiert. Cand fierbe, se trage de pe foc si de adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca pe foc mic pana se intareste si se adauga vanilia. Cand e racita, se adauga frisca batuta si intaritorul. Se lasa la rece, apoi se umplu foile. Se serveste pudrat cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu