500 g carne vitel
4 dovlecei
2 rosii
4 linguri ulei masline
2 linguri rase pasta tomate
2 catei usturoi
2 cepe
2 linguri rase faina
smantana
marar
piper
sare
Carnea de vitel se taie fasii subtiri, apoi se bate ca pt. snitele.In 2 linguri ulei masline punem carnea la inabusit, intorcand-o pe ambele parti, apoi adaugam f. putina apa. Cand e inabusita pe ambele parti, adaugam ceapa taiata julien si mai lasam putin pana se patrunde ceapa. Cand e ceapa inmuiata, se adauga 1-2 cani cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna 20 min. la foc potrivit. Atentie, carnea de vitel nu se incearca daca e fiarta cu furculita! Se scoate o bucatica si se taie cu cutitul.
Pana se fierbe carnea, curatam dovleceii, ii spalam si taiem felii. Se calesc in alte 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie putin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu