luni, 11 mai 2009

Mancare cu carne de vitel si dovlecei

O mancarica neasteptat de buna...

500 g carne vitel
4 dovlecei
2 rosii
4 linguri ulei masline
2 linguri rase pasta tomate
2 catei usturoi
2 cepe
2 linguri rase faina
smantana
marar
piper
sare
Carnea de vitel se taie fasii subtiri, apoi se bate ca pt. snitele.

In 2 linguri ulei masline punem carnea la inabusit, intorcand-o pe ambele parti, apoi adaugam f. putina apa. Cand e inabusita pe ambele parti, adaugam ceapa taiata julien si mai lasam putin pana se patrunde ceapa. Cand e ceapa inmuiata, se adauga 1-2 cani cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna 20 min. la foc potrivit. Atentie, carnea de vitel nu se incearca daca e fiarta cu furculita! Se scoate o bucatica si se taie cu cutitul.
Pana se fierbe carnea, curatam dovleceii, ii spalam si taiem felii. Se calesc in alte 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie putin.
Dupa ce au trecut cele 20 min, peste carne se adauga dovleceii, rosiile taiate felii si fara pielita, pasta de tomate, usturoiul pisat, piper, sare si se lasa se mai fiarba pana e fiarta carnea si dovleceii, eventual se mai completeaza cu apa calda.

Din 2 linguri de faina si putina apa rece preparam o ingrosala pe care o turnam peste mancare si mai lasam sa dea un clocot la foc mic. Adaugam marar taiat marunt si servim cu smantana.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu