
1 kg cartofi rosii
8 linguri putin cu varf de gris
2 oua
4 linguri faina
1 varf sare
1 kg prune bistrite (sa fie mai mici)
250 g pesmet putin ulei
Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata, se dau prin razatoare, se adauga grisul, faina, ouale, sareasi se face o coca. Aceasta se intinde pe o suprafata infainata bine (aluatul este f. lipicios) si se taie patrate pe care se adauga cate o pruna spalata si fara sambure. Se impacheteaza si se modeleaza cu mana o galusca. Se pune o oala cu apa la fiert, iar cand aceasta fierbe, se da focul incet si se pun galustele in apa. Cand sunt gata, ele se vor ridica la suprafata. Se fierb la foc mic. Intre timp se caleste pesmetul si apoi se adauga uleiul. Cand sunt fierte galustele, se scurg si se tavalesc prin pesmet, servindu-se calde, cu zahar.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu