miercuri, 25 august 2010

Pui in sos alb

Scuze pt. intunecimea pozelor, insa au fost facute seara. Va prezint o reteta simpla, gustoasa si f. buna intr-o zi de vara. Avem nevoie de:

800 g piept pui dezosat
2 linguri unt
1 lingura ulei
2 cepe medii
1 morcov mic
3 frunze dafin
300 g smantana
2 linguri faina
sare
marar

Untul se topeste, se adauga puiul taiat cuburi, apoi se caleste in unt pana se patrunde bine, se adauga uleiul (sau daca nu a absorbit tot untul nu se mai pune nimc), ceapa se taie marunt, se pune la rumenit peste pui, sa adauga morcovul, sarea si apa cat sa acopere puiul.
Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand este gata se adauga o ingrosala din faina si putina apa, dafinul. Cand mancarica s-a racit complet, adaugam smantana si mararul taiat marunt.
Se poate servi cu piure de cartofi sau cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu